Bugün İNSTAGRAM da gördüğüm tatlıyı nasıl canım çekti nasıl canım çekti anlatamam :)
Hemen tarifini istedim çook sağolsun yapan kişi anlatmış tarifini hemen koştum bi milföy aldım yaptım.
Sadece bu tatlıyla kalmayıp kekler de yaptım. Bu hamaratlık nerden geldi bilmiyorum. :D
Akşam bi misafir gelse de beraber yesek dedim hiiç misafir gelmedi yahu :(
neyse si ze de tarifini vereyim siz de yapın hem çoook basit hem çok nefiiss :)
Çok basit ilk milfoyleri dört parçaya böldüm daha sonra fırında pişirdim, 20 dakika falan sürüyor pişmesi. Bu
arada da içinin kremasini 3 bardak süt 2 kaşık un 1 kaşık nişasta 1 kaşık margarinle hazırladım yumurtada
kırılabilir kreması için. Daha pratik olsun istiyorsanız pasta kremasi ve krem şanti yapabilirsiniz. :)
Firindan cikinca ikiye böldüm milfoyleri, aralarına krema, çilek-muz-kivi koyabilirsiniz ben muz koydum
muzsuz da yedim öyle de çok güzel ve en son üstüne pudra şekeri serptiim.
Böyle uzuun uzuun anlatıldığına bakmayın hemen yapılıyor :)
Dedim ya pek hamarattım kekler de yaptım bu havuçlu kabaklı kekim. Annem tarçık sevmez
diye tarçınsız bunlarda tarçın yok :)
Bu da aynı kekin tarçınlısı :)
Ve bu da bugünün hüsranı :( minik kalıplarımı deniyim dedim nolmadıı :(
E boşa da gitmemesi gerektiğine göreee çikolata sosu döktüm oh mis nasıl da yediler.
Hiç bir nimet israf edilmemeli.
Rabbimiz bize şöyle buyurmuş :
"Yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez."
A'raf Sûresi, 31. Ayet
Heeeppp mutlu huzurlu sağlıklı ve şükredenlerden olun.
Gönlünüz kocaman olsun kötülükler yok olsun.
:) :) :)
Tarçınla kek ikilisi nasılda sevilir..
YanıtlaSilÇikolata soslu şahane görünüyorlar kalıpların şekli de belli oluyor sanki, inst. görmüş burada incelemiş oldum :)
Ellerine sağlık tekrar :)
dimi tarçınlı havuçlu keke bayılırım :) kalıplarımı yaptığım hamurla hüsrana uğrattım onun için çikolata sosuyla sakladım hatalarını :D bidee çooook teşekkür ederimmm :)
Sil